Zorg verlichting

‘We hebben warmte gebracht aan de overheersende kille sfeer’

De opdracht:

De zorgsector is een branche waarin de verlichting ver uiteenlopende eisen kent. Ruimtes hebben snel een steriele en kille sfeer. Uiteraard is dat op sommige plekken een vereiste maar steeds vaker wordt ook de wens naar sfeer en gemoedelijkheid gezien. Dat komt doordat onderzoek uitwijst dat deze aspecten bijdragen in het welzijn en beter worden van de patiënt en gebruiker.

Verzorgingshuizen, ziekenhuizen en bejaardenhuizen. Allen kennen ze de behoefte aan ruimtes waarin de steriele sfeer wegvalt. Dit zijn de plekken waar de patiënt of gebruiker simpelweg even niet geconfronteerd wordt met de situatie waarin zij zich bevinden. Zo draagt verlichting bij aan de kwaliteit van de Nederlandse zorgsector.

De oplossing:

Biglight heeft een ruime ervaring met succesvolle zorgprojecten. Wij kennen de combinatie van gerenommeerde verlichtingsmerken en de door ons zelf gefabriceerde unieke lampenkappen op maat. Door toepassing van deze combinatie zijn we in staat de steriele sfeer om te vormen naar een gemoedelijke sfeer welke de kwaliteit van de zorg en het welzijn van de patiënt ten goede komen.

Daarnaast kan een klein aspect in verlichting grote gevolgen hebben voor de ervaring van een ruimte. Door bijvoorbeeld een gekleurde strook LED verlichting in een ziekenhuishal toe te passen ontstaat een veel minder formele sfeer. Dankzij onze jarenlange ervaring met zorgprojecten kunnen wij u helpen met dit soort verbeteringen.

Speciaal voor de zorgsector hebben wij bovendien een stofbehandeling ontwikkeld waarmee we de stoffen van onze lampenkappen op maat een stofafstotende werking kunnen geven. Zo voldoen ze aan de hygiëne eisen die gesteld worden binnen de zorg. De stof krijgt een dusdanig glad oppervlakte dat stof simpelweg niet meer kan hechten aan het oppervlak en daardoor altijd schoon blijft. Deze zo genoemde lotus behandeling heeft geen enkel effect op de esthetische aspecten van de lampenkap op maat. Bovendien kunnen wij lampenkappen brandvertragend behandelen en zo voldoen aan de strengste Europese brandveiligheid eisen. Wij zijn trots u te mogen mededelen dat wij voor onze stoffen in het bezit zijn van een B1 certificering.

Tot slot kunnen wij onze lampenkappen op maat voorzien van een bedrukking. Dat kan een beeld, een foto of een boodschap zijn. Zo maken we de verlichting voor elke patiënt, gebruiker en bezoeker van de zorg tot een belevenis, welke afleiding en wellicht goede hoop of inspiratie geeft.