Een goed begin van de product levenscyclus

Verduurzaming van ons productieproces...

De productiefase

Met onze eigen productiefaciliteit in Duiven, die beschikt over de modernste productiemiddelen, hebben wij de mogelijkheid unieke lampenkappen op maat te produceren en te voorzien van de allernieuwste LED technologie. Door deze combinatie kunnen wij duurzaam geproduceerde lampenkappen van hoge kwaliteit aanbieden.

Binnen onze collectie van circa 2800 dessins, stoffen en kleuren bieden wij u naast de laatste trends die door onze eigen stylisten nauwkeurig worden samengesteld de mogelijkheid uw lampenkap te vormen uit gerecyclede materialen. Deze gerecyclede materialen doen in geen enkele wijze onder in kwaliteit en esthetica ten opzichte van niet gerecyclede materialen.

Onze lichtadviseurs van Biglight houden nauwlettend de ontwikkelingen van LED technologie in de gaten, en volgen jaarlijks verschillende opleidingen om hun kennis verder te vergroten en op de hoogte te zijn van deze nieuwe ontwikkelingen. Door de toepassing van deze LED technologie doet Biglight een zo klein mogelijk beroep op ons milieu. Dat komt doordat de LED productie geoptimaliseerd is naar het milieu. Er wordt geproduceerd met afvalreductie, minder verbruik van materialen en grondstoffen, en recyclebare materialen. Schadelijke stoffen als broom, arseen en kwik die in andere verlichtingsbronnen verwerkt zijn, worden in LED verlichting simpelweg niet toegepast. Bovendien is LED verlichting klein van afmeting en biedt ons dus de mogelijkheid vrijer te zijn in de designmogelijkheden, wat een besparing van materialen kan opleveren.

Aflevering en montage is een deel van de innovatieve Turnkey service die Biglight u biedt. Echter wordt vaak vergeten dat dit een van de grootste milieubelastingen is die het product in haar levenscyclus doormaakt. Een belangrijk aspect daarin is de verpakking. Biglight beschikt over de nieuwste verpakkingstechnieken en garandeert u een product dat met zo min mogelijk verpakkingsmateriaal veilig wordt geleverd of verstuurd. Bovendien zijn onze verpakkingsmaterialen volledig recyclebaar.

De gebruiksfase

Afhankelijk van uw keuzes, gedurende ons innovatieve productieproces, garanderen wij een verduurzaming van de gebruiksfase.

Wanneer u kiest voor de toepassing van de nieuwste LED technologie zal dit niet alleen een effect hebben op het energieverbruik van uw verlichting, daarnaast bespaart u door de langere levensduur van de verlichtingsbron op de vervangingskosten. Daarmee wordt het milieu zo min mogelijk belast. Door de kwaliteit van de LED's die wij toepassen ontstaat een systeem waarin een constante kleurtemperatuur een feit is.

Naast de toepassing van innovatieve lichtbronnen maken wij gebruik van duurzame materialen. Zo kunnen wij zorgen dat uw unieke lampenkappen vuilafstotend na behandeld worden, waardoor u onderhoudskosten kunt besparen. Bovendien geven wij brandveiligheid aan uw ruimte een extra dimensie door onze certificering voor de Europese strengste veiligheidsklasse en B1 certificering.

De recyclefase

Biglight garandeert jarenlang plezier van onze innovatieve producten, maar helaas zullen ook onze producten vroeg of laat het laatste deel van de levenscyclus behalen. Hoewel Biglight er alles aan doet de gebruiksfase zo lang mogelijk lang mogelijk voort te laten duren vinden wij het ook van belang om aan die laatste fase van ons product te denken. Dat doen wij dat al tijdens de productiefase. Wij gebruiken alles binnen onze macht om uw unieke en duurzaam geproduceerde lampenkappen te vormen uit materialen die in deze eindfase van de levenscyclus zo min mogelijke beslag leggen op het milieu. Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan de stoffen en het stalen frame die hergebruikt of gerecycled kunnen worden.