Brandvertraging

Omdat veiligheid belangrijk is...

Naast duurzaamheid in het productieproces staat duurzaamheid in het gebruik van onze innovatieve lampenkappen op maat bij Biglight hoog in het vaandel. Wij kunnen u binnen onze eindeloze stoffencollectie een greep stoffen leveren die een nabehandeling hebben gehad waardoor zij op een innovatieve wijze daadwerkelijk duurzaam zijn in het gebruik.

Wij merken dat brandveiligheid een uitermate serieus onderwerp is dat niet alleen in Nederland, maar in heel Europa steeds meer aandacht krijgt. Europa heeft het laatste decennium veel initiatieven genomen in de ontwikkeling van normen, wetten- en regelgevingen binnen dit onderwerp. Dit heeft de brandpreventie reglementering veranderd en geeft ons nog meer mogelijkheden om ons te onderscheiden op de Europese verlichtingsmarkt.

Biglight loopt namelijk voorop als het gaat om de ontwikkelingen van brandvertragende stof behandeling en de toepassing van deze stoffen voor lampenkappen op maat. Om een stof brandvertragend te krijgen brengen wij op een doorontwikkelde en gespecialiseerde wijze een bepaalde zoutsubstantie aan op de stof. De stof die behandeld wordt heeft een bepaalde massa. Om te voldoen aan de strengste Europese normen is het belangrijk dat er van de zoutsubstantie ongeveer 10% van die massa op de stof wordt aangebracht.

Wij zijn verheugd u te kunnen mededelen dat wij voldoen aan de strengste brandveiligheidsnormen en eisen zoals deze in de Europese wetgeving zijn vastgelegd. Door onze contacten met het Deutsches Institut Für Normung (Duitse nationale normeringinstantie) zijn wij verzekerd van een samenwerking die ons markt leidende positie kunnen waarborgen.

Klik hier voor meer informatie over de B1 certificering.

Neem contact met ons op

Wij helpen u graag verder...

Besselink Licht Import B.V.
Nieuwgraaf 10
6921 RJ Duiven
Nederland

T +31 (0) 26 - 31 90 630
F +31 (0) 26 - 31 14 179
E info@biglight.nl