Bedrukking

Zo kunt u zich onderscheiden

Biglight kent een groot aanbod van vernieuwende bewerkingen waardoor wij lampenkappen kunnen maken die perfect aansluiten op uw wensen. Deze bewerkingen kunnen onze gespecialiseerde vakmensen op hoge kwaliteit leveren door uitermate goed handwerk en gebruik van de nieuwste en beste technologieën.

Zo zijn er vele mogelijkheden van opdrukken die Biglight u bied voor uw unieke lampenkap op maat. Doordat wij ons constant richten op de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen de plottertechnieken kunnen wij u elke gewenste opdruk met de grootst mogelijke nauwkeurigheid op uw lampenkap aanbieden. Daardoor bent u geheel vrij in de gewenste opdruk. Zo kunnen wij u helpen om bijvoorbeeld merkbeleving te versterken, commercieel te boodschappen, uw huisstijl te versterken of een navigerend systeem te creëren. Bovendien kunt u uw innovatieve lampenkappen op maat bedrukken met één of meerdere foto's naar wens.

Voor het bedrukken van uw lampenkap op maat kennen wij een aantal verschillende methodes. Wij zullen u deskundig advies geven over de methode die voor uw wensen het beste geschikt is.

Zeefdruk

Eén van de door Biglight toegepaste technieken is de zeefdruk. Dit is een vrij eenvoudig principe. Een deel fijn gaas wordt over een raamwerk gespannen en daarna voorzien van een lichtgevoelige laag. Deze kunnen wij belichten door een positieve film waardoor er donkere vlakken, in de gewenste opdrukvorm, ontstaan. Deze donkere vlakken kunnen weggewassen worden, waarna er doorlatende plekken op het zeefdrukraam overblijven. Het raam kan nu op de door u gekozen stof uit onze eindeloze stoffencollectie worden geplaatst, waarna de inkt met behulp van een rakel aangebracht wordt. Deze techniek kan simpel herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die zowel naast als over elkaar heen gedrukt kunnen worden.

Plastisol transfers

Deze werkwijze verschilt weinig ten opzichte van een zeefdruk. Hier wordt echter niet gedrukt op een stuk fijn gaas maar op een deel polyester. Deze wordt dan vervolgens bedrukt en geplaatst in een droogtunnel. Zodra de opdruk op het polyester droog is kan het getransfereerd worden op door u gewenste stof. Het gevolg hiervan is dat de opdruk aanzienlijk zachter aanvoelt dan die van een zeefdruk. De kwaliteit zal echter even hoogwaardig zijn als die van een zeefdruk.

Flock/flex transfers

Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van een flock- en flexfolie. De door u gewenste opdruk wordt met behulp de beste plotters uitgesneden. Niet gebruikte onderdelen stof worden bewaard of gerecycled. De gewenste vorm ligt nu klaar en kan met behulp van onze transferpers worden aangebracht op de gewenste stof. Deze methode is ideaal voor het aanbrengen van een kleine hoeveelheid opdrukken.

Digitaal plotten

Al sinds de opkomst van digitale textielplotters in de jaren negentig houdt Biglight de ontwikkelingen in deze techniek nauwlettend in de gaten. Wij kunnen door gebruik van de nieuwste technieken onze duurzaam geproduceerde lampenkappen voorzien van een opdruk van simpele vormen en logo's tot aan elke gewenste foto. Zo geven wij uw unieke lampenkappen op maat extra uitstraling.

Blender bedrukken

Tevens kennen wij bij Biglight de mogelijkheid om uw blender te bedrukken. Op deze manier kunnen wij een innovatieve lampenkap produceren met een extra dimensie. Door de lichtval kan er namelijk een logo, foto of boodschap gecreëerd worden op het vlak waar het licht op projecteert. Wederom helpt dit uw merkbeleving te versterken, commercieel te boodschappen, uw huisstijl te versterken of een navigerend systeem te creëren.

PVC bedrukken

Wij kunnen de binnen afwerking van uw lampenkap bedrukken. Dat gebeurt op pvc en door deze een andere kleur te geven dan de buitenstof kan de lampenkap met het licht aan een andere kleur krijgen dan toen deze uitstond. Wij zijn dus in staat om een lampenkap, twee verschillende uistralingen te geven. Wij maken van uw verlichting een belevenis. Bovendien kunnen wij door perforaties vormen en beelden projecteren op de lampenkap. Deze ziet men alleen wanneer de lamp aan is. Zo kunt u 's avonds als uw lampen aan zijn een compleet andere sfeer creëren dan overdag als de lampen uit zijn.

Neem contact met ons op

Wij helpen u graag verder...

Besselink Licht Import B.V.
Nieuwgraaf 10
6921 RJ Duiven
Nederland

T +31 (0) 26 - 31 90 630
F +31 (0) 26 - 31 14 179
E info@biglight.nl