Kantoorverlichting

‘De verlichting bevordert de tevredenheid van mijn personeel...’

De opdracht

Biglight weet als geen ander dat kantoren een deskundig verlichtingsplan vergen waar veel aandacht wordt besteed aan de balans tussen de verschillende verlichtingsvormen. Dat betekent een uitgekiende samenwerking van licht en schaduw.

Uit een juist verlichtingsplan voor een kantoor ontstaat niet alleen een esthetisch beeld. Uit onderzoeken is gebleken dat verlichting een aanmerkelijk deel uitmaakt in de behaaglijkheid van een werkplek. Correct verlichte werkplekken resulteren in productiever personeel met minder fysieke en psychische klachten en daarmee een vermindering van ziekte uitval.

De oplossing

Bij Biglight kennen wij de weg naar een succesvol verlicht kantoor. Vanwege de activiteiten in een kantoor is de behoefte aan functionele verlichting relatief gezien hoog. In de ervaring van de ruimte wordt daarom vaak de aandacht getrokken naar dit licht. Dit is vermoeiend voor het menselijk oog, en draagt niet bij aan productiviteit en concentratievermogen.

Door te werken met accentverlichting en zelfs sfeerverlichting komt de nadruk van de ruimte niet alleen te liggen op het bureau van personeel. Door dus bijvoorbeeld kunst aan een muur uit te lichten en een sfeervolle verlichtingsstrook aan te brengen op het plafond spelen wij op professionele wijze met de dimensies en de ervaring van een ruimte.

In Nederland is de hoeveelheid lichturen per dag niet genoeg om te voldoen aan de vraag naar licht op een werkplek. Verlichting is dus noodzakelijk en maakt daarom een wezenlijk deel uit van de vaste energiekosten. Uiteraard is het van belang dat bedrijven een goed voorbeeld geven in de belasting van het milieu, maar duurzame verlichting als spaar- en LED lampen zijn dus bovendien financieel gezien een interessante optie. Biglight blijft op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen in duurzame verlichting en kan u uitstekend adviseren.