Horeca verlichting

‘Onze gasten proeven sfeer'

De opdracht:

De horeca maakt gebruik van de menselijke drang naar ontspanning en gemoedelijkheid. Een verlichtingsplan is daarom vandaag de dag niet meer weg te denken uit deze branche. De hoge vraag naar sfeer in de horeca komt dan ook één op één terug in de eisen binnen het verlichtingsplan. Evenwicht tussen functionele, algemene, accent en sfeerverlichting is daarin van groot belang.

Het doel van de verlichting is het versterken van de sfeerovertuiging. Elke horecaonderneming kent een eigen formule hierin en daarom is het lichtadvies op maat een perfecte uitkomst voor Biglight om altijd een goed lichtplan te realiseren.

De oplossing:

Een veelgebruikte sfeerversterker in de horeca zijn de exclusieve lampenkappen op maat die Biglight zelf in Nederland produceert. Deze kappen zijn een sfeerversterkende factoor in het verlichtingsplan doordat zij simpelweg in staat zijn de huissfeer te versterken. Dat kunnen wij doen door bedrukkingen met logo's, teksten, termen en commerciële boodschappen.

Door ritmische positioneringen, lichteffecten en verschillen in kleurtemperatuur kunnen wij sferen beïnvloeden en versterken. Zo kunnen wij een uitgekiende balans vinden tussen naar boven en naar onder gerichte verlichting kunnen we spelen met dimensies. Door toepassing van verschillende type armaturen op vloer, wand en plafond garanderen wij u sfeer en functionaliteit in algemeen-, accent-, en oriëntatielicht.

Biglight is op de hoogt van de strenge eisen die voor de horeca branches gelden. Zo hebben wij ons bezig gehouden met de garandeerbare brandveiligheid. Speciaal voor de horeca branche hebben we daarom een behandelmethode ontwikkeld waarin we de mogelijkheid kennen stoffen brandvertragend te maken. Dat doen wij in overleg met vooruitstrevende Europese partijen zoals bijvoorbeeld het Deutsches Institüt fur Normung. Wij zijn dan ook trots te melden dat wij u lampenkappen kunnen bieden welke voldoen aan de strengste Europese brandveiligheidsnormen en beschikken over een B1 certificaat.

Daarnaast hebben we gedacht aan de bruikbaarheid van uw verlichting. Daarbij gaan we in de lampenkappen een innovatieve stap verder door een extra stofbehandeling. Wij zijn in staat stoffen dusdanig te behandelen dat zij een glad oppervlak krijgen. Dit heeft geen enkel effect op de esthetische aspecten van de lampenkap. De stof wordt zo glad dat stof niet meer kan hechten aan het oppervlak en de kappen minder onderhoud behoeven. Dit betekend een daling in onderhoudskosten.