Buitenverlichting

Sfeer is gelijk aan veiligheid

De opdracht:

Bij Biglight kennen we de ervaring dat de vraag naar advies over buitenverlichting erg groot is. Vaak wordt buitenverlichting beschouwd als een ander soort verlichting dan binnen verlichting. Niets is echter minder waar. Buitenverlichting kent een groot aantal verlichtingsaspecten en het is aan Biglight om u te doen ervaren wat buitenverlichting toevoegt aan een totaalplaatje.

De oplossing:

Buitenverlichting betekend allereerst sfeer. Sfeer in een buitenklimaat en sfeer binnen het gebruik het totale gebouw. Bovendien kan buitenverlichting erg functioneel zijn. Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan de verlichting aan het begin van de oprit welke de gebruiker verteld waar zij moeten zijn.

Bovendien betekend buitenverlichting een bijdrage aan de veiligheid van de gebruiker. Op de verlichte parkeerplaats licht het percentage autodiefstal lager dan op de niet verlichte parkeerplaats. Bovendien blijkt uit onderzoek dat de gebruiker een verlichte buitenplaats behaaglijker vind in gebruik en een veiliger gevoel geeft dan niet verlichte buitenruimten. Niet voor niets maar een verlichtingsarmatuur naast een entree deel uit van de eisen voor een politieveiligheid keurmerk.

Tot slot is verlichting een verrijking van het complete verlichtingsplan. Het versterkt gebruik van buitenruimtes en vormt een professioneel ogend geheel. Omdat de lichturen van buitenverlichting een aanzienlijk deel uitmaken van het totale energieverbruik door verlichting is het raadzaam om een weloverwogen keuze te maken tussen duurzame- en niet duurzame verlichtingsbronnen. Biglight houd de technologische ontwikkelingen in deze verlichting technieken nauwlettend in de gaten en kan u hierin uitstekend adviseren.